Prima Noutăți Comunicarea cu mass-media

Comunicarea cu mass-media

176
DISTRIBUIȚI

   Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane cu suportul Misiunii OIM în Moldova a organizat în perioada 22-23 mai curent, un seminar ”Comunicarea cu mass-media. Ce și cum aducem în atenția publicului larg?”, destinat specialiștilor cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane. În cadrul seminarului participanții s-au familiarizat cu tehnici de bază în comunicarea cu mass-media: organizarea unei conferințe de presă, scrierea corectă a comunicatului de presă, gestionarea solicitărilor de informație și elaborarea unei strategii de comunicare, au fost prezentate și discutate aspectele etice ale relatărilor despre victimele traficului de ființe umane, protejarea identității, respectarea prezumției nevinovăției, protecția împotriva discriminării.

Ținând cont de specificul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, a fost abordat și subiectul ce ține de gestionarea situațiilor de criză: ce este o situație de criză în comunicare?, cum acționam, cum răspundem la întrebările incomode, cum reacționăm la apariția unor știri negative.

 Totodată, seminarul a implicat și realizarea exercițiilor practice, astfel, participanții au luat parte la simularea unui talk-show și a unui interviu TV.