Prima Noutăți Lansarea campania naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

Lansarea campania naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

493
DISTRIBUIȚI

Astăzi, 18 octombrie 2017, de ,,Ziua Europeană a luptei împotriva traficului de ființe umane,, la Chișinău a fost lansată, pentru al VI-lea an consecutiv, Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”. Campania are drept scop prevenirea şi combaterea Traficului de Ființe Umane (TFU), sensibilizarea şi informarea societății despre riscurile și consecințele acestui fenomen, informarea referitor la realizările înregistrate, barierele întimpinate în implementarea politicilor antitrafic.

În cadrul Campaniei vor fi organizate un șir de activități: seminare informative tematice cu accent pe prevenirea fenomenului de TFU și riscurile migrației ilegale, organizarea ședințelor clubului muncii și seminarelor de instruire în tehnici și metode de căutare a locului de muncă cu participarea șomerilor.

Instituțiile de învățământ, agenții economici, ONG-urile și mass-media în parteneriat cu autoritățile publice locale și reprezentanții serviciilor publice vor organiza sesiuni de informare la fel se vor petrece ore de dirigenție, dezbateri, ore educative, dispute, mese rotunde, concursuri de eseuri, expoziții de desene  a copiilor-beneficiari ai centrelor comunitare cu genericul „Traficul de Ființe Umane văzut de copii”. Comisiile teritoriale pentru combaterea TFU vor realiza activități de sensibilizare prin distribuirea materialelor informative. Un moment important în desfășurarea Campaniei este și prezentarea  raportului asupra analizei gradului de implementare a Sistemului național de referire (SNR) în perioada ultimilor 10 ani.

Ziua Europeană de luptă împotriva TFU, va fi marcată la Chișinău prin  lansarea Campaniei de informare “Invizibili printre noi” în data de 18 octombrie. În cadrul acesteia, în perimetrul Arcului de Triumf, vor fi expuse 10 figurine, pe care sunt inscripționate istorii reale, trăite de victimele TFU, aceste figurine vor rămâne accesibile publicului larg timp de o săptămână. La eveniment ca reprezentant al Centru de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane  a fost prezentă Dna. Director Bojenco Diana, au mai fost prezenți reprezentanții instituțiilor publice, partenerii de dezvoltare, misiunile diplomatice, organizațiile neguvernamentale, societatea civilă, mass-media.

Matricea activităților pentru desfășurarea Campaniei naționale poate fi accesată la adresa:

http://antitrafic.gov.md/libview.php?l=ro&idc=101&id=962&t=/Transparenta/Campania-nationala-Saptamana-de-lupta-impotriva-traficului-de-fiinte-umane-2017

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − ten =