Prima Noutăți Prima ședință regională privind schimbul de bune practici în domeniul prevenirii și...

Prima ședință regională privind schimbul de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii TFU

181
DISTRIBUIȚI

La data de 3 Octombrie 2017 în Chișinău a avut loc prima ședință  a Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane . Secretariatul permanent al Comitetului Național  pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova, au sistematizat ca în octombrie curent sa fie organizate a 5 ședințe regionale privind schimbul de bune practici în domeniul prevenirii și Combaterii Traficului de Ființe Umane, ședințele urmează să fie desfășurate în perioada 3-31 octombrie 2017.

Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane (Centru), a fost reprezentat de care directorul Centrului Dna. Bojenco Diana, care a oferit informații referitor la serviciile de suport acordate de  către Centru, în special o atenție sporită a fost acordata mecanismul de referire a victimelor la aceste servicii de către EMT.

În acest context, pentru identificarea soluțiilor de îmbunătățire și raționalizarea a activității au fost prezenți președinții și secretarii CT, coordonatorii echipelor multidisciplinare teritoriale (EMT), polițiștii, medici, profesori, precum și reprezentanții ONG-urilor din raioanele: Strășeni, Dubăsari, Ialoveni, Anenii Noi, Căușeni, Ștefan Vodă.

În cadrul întrunirii a fost împărtășite experiențe acumulate în baza atelierului din Alba Iulia, România cu privire la prevenirea traficului de ființe umane (TFU) au mai fost abordate subiecte ce țin de dificultățile ce se atestă în identificarea și documentarea victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane , prevenirea traficului intern în special a  cerșitului de către copii, identificarea cazurilor de TFU și modalitatea de raportare a acestora la fel și colaborarea cu ONG-urile locale.