SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La 28 martie  2017 , a fost lansată Campania naţională “Invizibili printre noi”. Evenimentul a avut loc în or. Căușeni, la deschidere au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice centrale ( SP al CN CTFU; CCTP al INI; IGP), partenerii de implementare. De asemenea au participat membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane (TFU), membrii Echipei multidisciplinare teritoriale Căuşeni, primarii comunelor, asistenţi sociali, specialişti de la Comisariatul de poliţie, Direcţia raională de învățământ, prestatori de servicii sociale, societatea civilă.

Campania „Invizibili printre noi”este o continuitate a campaniilor similare realizate în Ucraina și Belarus, în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de misiunile OIM în aceste țări.

Scopul acestei Campanii constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului TFU, cu accent pe grupurile de risc, în special din mediul rural. Mesajele sunt transmise prin intermediul a 10 figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale a peste 3000 victime, cetățeni ai Republicii Moldova, identificate şi care au primit asistatență începând cu anii 2000 până în prezent.

În cadrul atelierului care a fost desfășurat după lansarea oficială a Campaniei, au fost puse în discuție subiecte ce țin de eficientizarea acțiunilor întreprinse în domeniul prevenirii TFU prin implicarea fiecărui actor în parte în limita responsabilităților și intereselor profesionale la nivelul raionului Căușeni.

Menționăm, că Campania  va fi organizată și desfășurată în perioada lunilor aprilie – mai, curent, în mai multe raioane din țară, informând societatea despre riscurile fenomenului traficului de persoane.

Programul de desfășurare a campaniei:

28 martie – r. Căușeni

11 aprilie – UTA Găgăuzia

19 aprilie – r. Leova

26 aprilie – r. Cimișlia

3 mai – r. Ungheni

11 mai – r. Ocnița

17 mai – r. Soroca

24 mai – r. Șoldănești