Prima News (Română) La data de 26 aprilie 2017 în raionul Cimișlia a fost...

(Română) La data de 26 aprilie 2017 în raionul Cimișlia a fost lansată Campania de informare “Invizibili printre noi”

125
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La data de 26 aprilie 2017, în raionul Cimișlia a fost  lansată Campania de informare “Invizibili printre noi”, eveniment organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, la inițiativa Misiunii OIM în Moldova și în parteneriat cu Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane.

Activitatea respectivă este o continuare a campaniilor realizate în Ucraina și Republica Belarus în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de către Misiunea OIM în Moldova, Ucraina și republica Belarus.

La deschidere au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerii de implementare, societatea civilă și mass-media. Oaspeții evenimentului – reprezentanții Misiunii OIM în Ucraina în cuvântul de salut au menționat despre impactul acestei Campanii obținute în Ucraina și importanța regionalizării acesteia în scopul prevenirii și combaterii Traficului de Ființe Umane.

Participanții au fost informați despre riscurile și consecințele fenomenului Traficului de Ființe Umane, fiind încurajați să apeleze în situațiile de risc la instituțiile competente în domeniu, precum și să se informeze referitor la serviciile de asistența și protecție.

După deschiderea oficială a Campaniei, membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea Traficului de Ființe Umane, membrii Echipei Multidisciplinare Teritoriale, asistenții sociali, polițiștii, reprezentanții primăriilor, consiliului local, Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, societății civile, au participat la atelierul de lucru cu genericul “Tendințe, progrese și provocări în prevenirea și combaterea TFU”. Atelierul menționat a constituit o platformă pentru discuții între specialiștii din domeniu în scopul consolidării capacităților, eforturilor și acțiunilor în domeniul prevenirii TFU.

Campania a mai fost organizata anterior la data de  28 martie în raionul Căușeni care dat startul oficializării campaniei în Republica Moldova, apoi a urmat UTA Găgăuzia la 11 aprilie și la dat de 19 aprilie evenimentul a avut loc în raionul Leova.