Prima News (Română) Campania națională de informare “Invizibili printre noi” în raionul Soroca

(Română) Campania națională de informare “Invizibili printre noi” în raionul Soroca

135
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Campania națională de informare “Invizibili printre noi” data de 17 mai 2017 si-a demarat activitatea în raionul Soroca.

Campania națională de informare “Invizibili printre noi” a fost lansată oficial și în raionul Soroca, la data de 17 mai, curent. Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane în parteneriat cu Comisia teritorială pentru combaterea traficului de ființe umane.

Reamintim faptul că activitatea respectivă este o continuare a campaniilor realizate în Ucraina și Republica Belarus în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementată de către Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova. Începând cu luna martie curent, evenimente similare au avut loc în alte 6 unități administrativ – teritoriale: 28 martie – r. Căușeni, 11 aprilie – UTA Găgăuzia, 19 aprilie – r. Leova, 26 aprilie – r. Cimișlia, 3 mai – r. Ungheni, 11 mai – r. Ocnița.

Gazda Campaniei a fost administrația raionului Soroca. La deschidere au participat reprezentanții instituțiilor administrației publice locale și centrale, partenerii de implementare, societatea civilă și mass-media locală. Scopul Campaniei constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului Traficului de Ființe Umane, cu accent pe grupurile de risc, în special din mediul rural. Mesajele sunt transmise prin intermediul a 10 figurine umane (adulți, copii) pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor traficului care trăiesc printre noi, dar de multe ori rămân nevăzute și simbolizând trăirile a peste 3000 victime, cetățeni ai Republicii Moldova, identificate și asistate, începând cu anii 2000 până în prezent.

După lansarea oficială a Campaniei, membrii Comisiei Teritoriale pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, Echipei multidisciplinare teritoriale, primarii comunelor, specialiștii Inspectoratului de poliție, Direcției raionale învățământ, Direcției de sănătate publică, Direcției de asistență socială și protecție a familiei, Inspectoratului teritorial de muncă, reprezentanții societății civile au fost invitați la un atelier de lucru. În cadrul acestei activități, specialiștii au fost implicați în soluționarea studiilor de caz, fiind puse în discuție particularitățile cu referire la soluționarea multidisciplinară a cazurilor.

La data de 24 mai 2017 Campania națională de informare “Invizibili printre noi” ajunge și în raionul Șoldănești, acesta fiind ultima destinație a Campaniei care începând din luna martie curent si-a desfășurat activitatea în 7  raioane din țară.