Prima News (Română) Ședința grupului de lucru realizată în contextul implementării proiectului „Recunoașterea identității...

(Română) Ședința grupului de lucru realizată în contextul implementării proiectului „Recunoașterea identității victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane în Republica Moldova”

131
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

       La data de 5 mai 2017, a fost organizată o ședință de lucru cu privire la executarea pct. 2 subpunctul iii al Hotărârii ședinței Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane în contextul realizării proiectului “RECUNOAŞTEREA IDENTITĂŢII VICTIMELOR ȘI POTENȚIALELOR VICTIME ALE TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE” ÎN REPUBLICA MOLDOVA “.

Ședința a fost realizată de către A.O. “CNFACEM” în colaborare Secretariatul permanent al CN CTFU, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în cadrul căreia au fost discutate dificultățile întâmpinate la identificarea și documentarea victimelor și potențialelor victime ale Traficului de Ființe Umane, cadrul normativ de reglementare a procesului de documentare a persoanelor aflate in dificultate, bariere legislative și structurale confruntate de către persoane în obținerea actelor, documentarea populației de alte etnii în special de etnie romă, identificarea copiilor romi nedocumentați au fost discutate și punctate unele recomandări pentru realizarea prevederii Hotărârii nr. 1 a ședinței CN CTFU din 18 aprilie 2017.

În cadrul ședinței invitații și-au expus opiniile privind modul de soluționare cazurilor preluate din practică prezentate în cadrul evenimentului.