Prima News (Română) Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost organizată o ședință...

(Română) Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost organizată o ședință unde au fost invitați membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor

442
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

    La 27 iulie 2017 în incinta Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a fost organizată o ședință unde au fost invitați membrii Consiliului Național Consultativ al Copiilor (CNCC), în cadrul căreia  au fost discutate  realizările și perspectivele ministerului în domeniul protecției copilului, stimularea angajării tinerilor în câmpul muncii, incluziunea socială a copiilor cu dizabilități mintale, cât și despre integrarea socio-profesională a tinerilor defavorizați.

În cadrul ședinței au participat Stela Grigoraș Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale(MSMPSF), reprezentantul Direcției politici ocupaționale din cadrul MSMPSF Centrul de Asistență și Protecție a fost reprezentat prin psihologul Moraru Rodica.

Ministrul, Stela Grigoraș le-a vorbit tinerilor prezenți la eveniment despre noua Strategie naționala pentru ocupare a forței de muncă la fel și despre noua Legea cu privire la promovarea ocupării forței de muncă, care prevăd măsuri active de angajare în câmpul muncii a tinerilor, instruirea profesională la locul de muncă și integrarea socio-profesională a acestora, în special a persoanelor cu dizabilități mintale.

     Totodată, doamna ministru a menționat: „De-a lungul timpului ați fost un sprijin pentru noi ca minister, deoarece voi sunteți cei care aflați din teritoriu problemele cu care se confruntă copiii, astfel, am putut îmbunătăți politicile și acțiunile noastre în domeniul protecției copiilor. Ne dorim în continuare să fiți partenerii şi experții noștri în politicile care le dezvoltăm, de aceea, de astăzi veți asigura respectarea drepturilor copiilor și la sănătate”, a declarat ministrul.

La fel, ministrul Stela Grigoraș și membrii CNCC au discutat despre problemele cu care se confruntă copiii din societatea noastră și care ar fi domeniile unde ar putea sa se implice membrii CNCC pentru a consulta Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

La finalul discuțiilor, Stela Grigoraș a mulțumit copiilor pentru asistența și suportul oferit de către consiliu la elaborarea/îmbunătățirea politicilor și programelor care prevăd respectarea drepturilor și asigurarea bunăstării copiilor din Republica Moldova, toți  tinerii prezenți au primit diplome de apreciere pentru rezultatele obținute în cadrul CNCC și contribuția semnificativă în domeniul respectării drepturilor copiilor din Republica Moldova. La fel, aceștia au avut parte de o excursie în birourile Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei și au făcut cunoștință cu reprezentanții ministerului și domeniile de muncă ale acestora.

    Menționăm că din cadrul CNCC fac parte 35 de membri din diferite raioane ale tarii. Consiliul a fost creat de MMPSF în anul 2015 şi vine să consulte ministerul la elaborarea și promovarea politicilor prietenoase copilului. CNCC a fost creat cu suportul AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în cadrul proiectului „Familie puternică pentru fiecare copil”, implementat în colaborare cu Guvernul Republicii Moldova şi 11 raioane din țară, cu susținerea financiară a USAID.