Prima News (Română) Instruire privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor...

(Română) Instruire privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor de violență în bază de gen

243
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Partenerii de implementare ai UNICEF Moldova, printre care și specialiștii Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane, au fost instruiți privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor de violență în bază de gen.

Experta internațională în domeniul protecției copilului, Flore Rossi a vorbit despre instrumentele de sprijin în siguranță și în mod etic a supraviețuitorilor violenței în bază de gen și referirea cazurilor autorităților cu competențe în domeniu.

La fel, a fost prezentat Ghidul de buzunar privind Violența în bază de gen “ Pregătește, Privește, Ascultă, Conectează”, care este un Instrument eficient de referire în siguranță și în mod confidențial.

“În contextul răspunsului actual la criza refugiaților, când marea majoritate a refugiaților din Moldova sunt femei și copii, abordarea protecției femeilor și fetelor este extrem de importantă. O proporție semnificativă sunt femeile care au plecat fărăsoț, femei singure, fete adolescente, femei în vârstă, care sunt într-un risc crescut să fie supuse diferitelor forme de violență în bază de gen.

Astfel, instruirea de astăzi a venit cu instrumente concrete de a fi puse în aplicare în cazul dezvăluirii cazurilor de violență în bază de gen către partnerii, voluntarii, lucrătorii din programele UNICEF”, a declarat Ecaterina Cernomorcenco, Coordonatoarea Programe Dezvoltare Adolescenți din cadrul UNICEF Moldova.