Prima Noutăți Ședința cu secretarii Comisiilor teritoriale pentru Combaterea traficului de ființe umane.

Ședința cu secretarii Comisiilor teritoriale pentru Combaterea traficului de ființe umane.

138
DISTRIBUIȚI

Secretariatul permanent al CN CTFU cu suportul Organizației Internaționale pentru Migrație Misiune în Moldova  au găzduit la data de 12 octombrie 2017 ,,Ședința cu secretarii comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane (TFU),, .

În cadrul întrunirii au fost abordate subiecte referitoare la implementarea politicilor de prevenire și combatere a TFU în Republica Moldova, dificultățile ce se atestă în identificarea și documentarea victimelor și potențialelor victime ale TFU, prevenirea TFU intern care au fost prezentate de către Dna. Ecaterina Berejan, șef al Secretariatului permanent al CN CTFU.

Serviciile de suport acordate de către Centru de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane (CAP) a fost relatate de către asistentul social reprezentant al CAP Dna. Valentina Seuța care a prezentat și mecanismul de referire a victimelor la aceste servicii de către  EMT.

Prezentă la eveniment Dna Catană Tatiana, avocat,  a prezentat raportul asupra analizei cu privire la barierele legislative și instituționale în documentarea persoanelor aflate în dificultate.

Participanții la ședință au discutat pe larg aspectele organizatorice în desfășurarea Campaniei naționale ,,Săptămîna de luptă împotriva traficului de ființe umane,, care urmează sa fie inițiată în perioada 16-22 octombrie curent.