Prima News (Română) Competențe emoționale mai dezvoltate pentru specialiștii care interacționează cu copii victime

(Română) Competențe emoționale mai dezvoltate pentru specialiștii care interacționează cu copii victime

194
SHARE

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Cu susținerea nemijlocită a UNICEF MOLDOVA în perioada 11-15 septembrie 2017, 28 de specialiști, printre care  asistenți sociali, psihologi, procurori şi ofiţeri de urmărire penală,  care interacționează cu copiii – victime în procedurile penale, au  beneficiat de un program de instruire, organizat în 2 sesiuni, destinat consolidării echipelor și îmbunătățirea comunicării, reducerii şi prevenirii sindromului arderii profesionale.

Înstruirea a fost realizată cu participarea  Centrului National de Formare, Consiliere şi Educație din Moldova (AO CNFACEM) şi a fost posibilă în cadrul Proiectului „Diminuarea impactului negativ al violenţei şi abuzului faţă de copii şi îmbunătățirea accesului la serviciile psiho-sociale şi juridice”. În calitate de formator invitat în cadrul instruirii a fost psihoterapeutul din România/ Sibiu Dr., Mihaela Marginean Hurdubelea.

Instruirea a reconfirmat caracterul viabil al procesului de colaborare a instituțiilor statului cu sectorul asociativ în aspectele sensibile de investigare a unor categorii de infracţiuni, iar competențele dezvoltate vor deveni utile şi aplicabile  în proces de selectare a instrumentelor favorabile copiilor, precum şi avantajoase procedurilor penale.