Prima Noutăți Instruire privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor de...

Instruire privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor de violență în bază de gen

258
DISTRIBUIȚI

Partenerii de implementare ai UNICEF Moldova, printre care și specialiștii Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane, au fost instruiți privind abordarea principiilor de bază și referire sigură a cazurilor de violență în bază de gen.

Experta internațională în domeniul protecției copilului, Flore Rossi a vorbit despre instrumentele de sprijin în siguranță și în mod etic a supraviețuitorilor violenței în bază de gen și referirea cazurilor autorităților cu competențe în domeniu.

La fel, a fost prezentat Ghidul de buzunar privind Violența în bază de gen “ Pregătește, Privește, Ascultă, Conectează”, care este un Instrument eficient de referire în siguranță și în mod confidențial.

“În contextul răspunsului actual la criza refugiaților, când marea majoritate a refugiaților din Moldova sunt femei și copii, abordarea protecției femeilor și fetelor este extrem de importantă. O proporție semnificativă sunt femeile care au plecat fărăsoț, femei singure, fete adolescente, femei în vârstă, care sunt într-un risc crescut să fie supuse diferitelor forme de violență în bază de gen.

Astfel, instruirea de astăzi a venit cu instrumente concrete de a fi puse în aplicare în cazul dezvăluirii cazurilor de violență în bază de gen către partnerii, voluntarii, lucrătorii din programele UNICEF”, a declarat Ecaterina Cernomorcenco, Coordonatoarea Programe Dezvoltare Adolescenți din cadrul UNICEF Moldova.